MUĞLA MİLAS İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Hayat Boyu Öğrenme Her Yerde projesi bu kez Karahayıt Mahallesindeydi.

Hayat Boyu Öğrenme Her Yerde projesi bu kez Karahayıt Mahallesindeydi.

Milas’ta kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara sağlık, güvenlik, tarım, hayvancılık, gibi çeşitli alanlarda eğitim verilmesini kapsayan ve ilk olarak Ketendere Mahallesinde başlayan Milas Hayat Boyu Öğrenme Her Yerde Projesi’ bu kez Karahayıt Mahallesinde düzenlendi.

Karahayıt Mahallesinde yöre halkının bir çok alanda bilgi kazanmasını sağlayan projenin programına Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Ergun Kırova, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Kuran, Milas Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, Milas Müftüsü Ali Saim Doğru, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, MUSKİ ve ADM Milas Müdürlüğü yetkilileri, İlk Yardım Eğitmeni Hasan Karabağ,  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Ümit Özgüç, Veteriner Hekimi Yusuf Yavuz Demirezen, Karahayıt Muhtarı Ahmet Aydın ve mahalleliler katıldı. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tunahan Bayram tarafından proje ile ilgili mahalle halkına bilgi verilmesi sonrası söz alan İlk Yardım Eğitmeni Hasan Karabağ Kazalarda erken müdahalenin hayat kurtardığını belirterek, trafik kazaları başta olmak üzere yanıklarda, sara krizlerinde, solunum yolu tıkanıklarında, her türlü kazada, ilk yardım anlamında yapılması gerekenleri teorik ve uygulamalı olarak anlatarak mahalle halkının ilk yardım ile ilgili sorularını yanıtladı.

Zeytin, zeytin ağacı hastalıkları ve çözümleri için neler yapılabileceğini belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Ümit Özgüç zeytin sineği mücadelesi için ilaçlamanın sezon boyunca dört defa yapılması gerektiğini, bölgede fazla görülen zeytin hastalıkları ve zeytin sineği ile mücadelede kullanılabilecek alternatif yöntemler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Son olarak söz alan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Yusuf Yavuz Demirezen, çiftçilere arıcılıkta kullanılan modern yöntemler, arı sağlığı, kış bakımı, arı beslenmesi, arı hastalıkları ve hastalıklarla mücadelede neler yapılabileceğini anlatarak yöre halkının sorularını cevapladı.

 

Eğitimleri ilgiyle takip eden yöre halkı, düzenlenen eğitimlerin oldukça faydalı olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

25-12-201825-12-201825-12-201825-12-201825-12-201825-12-201825-12-201825-12-201825-12-2018

Hisarbaşı Hoca Bedrettin Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No6 - 0 (252)512 10 47 0 252 513 1773

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.