MUĞLA MİLAS İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"2023 YOLUNDA OKULLARIMIZ GÜZELLEŞİYOR PROJESİ"



Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında yeni bir proje daha başlatıldı. Proje doğrultusunda ilçe merkezi ve bağlı mahallelerdeki okullar, ikişerli gruplar halinde eşleştirilerek, okulların her türlü sorununda birbirlerine yardımcı olmaları hedefleniyor.

Sakarya Ortaokulu Toplantı Salonu'nda gerçekleşen proje toplantısına; İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Türker Yurtsever, Rehber Öğretmen Halime Karaca Önel, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Toplantının başlangıcında Rehber Öğretmen Halime Karaca Önel, projenin amacını ve hangi hedeflere ulaşılmak istenildiğini görsel sunum eşliğinde anlattı.

Önel; "Projenin hedefleri; Dezavantajlı okulları güzelleştirmek, Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, 2023 eğitim vizyon belgesinin hedeflerini gerçekleştirmek, 2023 vizyon belgesinde vurgulanan beceri eğitimini (akıl ve zeka oyunları köşesi) köy okullarında başlatmak, Olumlu okul iklimi oluşturmak, Biz kardeşlerimizle okulumuzu güzelleştirebiliriz duygusunu yaşamak, Problem çözme becerisi kazanmış nesiller yetiştirme ve Köy okullarının dezavantajlarını en aza indirerek başarısının arttırmak olarak belirlenirken, projenin amacı olarak da; Okullar arası başarı farkını en aza indirmek, Okul eşleştirmeleri yaparak dezavantajlı okulların ihtiyaçlarını giderirken öğrencilerin birlikte yapma ve yardımlaşma duygularını geliştirmek, Öğretmen eğitimleriyle eğitimin niteliğini artırmak, Birlikte büyüyelim etkinliği kapsamında dikilen ağaçlarla öğrencilere doğa sevgisi ve aidiyet duygusunu kazandırmak, okul bahçelerinin güzelleşmesine katkı sağladıklarını fark ettirmek, 2023 hedefleri arasında olan beceri eğitimleri kapsamında oluşturulacak olan akıl ve zeka oyunları köşesiyle problem çözmede strateji geliştirebilen bireyler olmalarını sağlamak ve Birlikte oynayalım etkinliği ile geleneksel çocuk oyunlarımızı farklı arkadaş gruplarıyla oynayarak okul iklimini değiştirme olarak tespit edildi" dedi.

Rehber Öğretmen Önel'in ardından söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise düzenlenen toplantıda şunları söyledi:

"Öncelikle ilçemiz genelinde akademik başarı anlamında bir ivme kazanıldı ancak hiçbirimizin bunu yeterli görmesi mümkün değil. Bu noktada tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ancak günümü koşullarında yaptığımız her faaliyet artık dijital ortama yani sisteme yükleniyor. Dolayısıyla hepimizin daha planlı çalışması gerekiyor. Çünkü içerisine öğrencinin katılarak yapılan her faaliyet, öğrencilerin doğrudan başarı puanını da etkiliyor.

Bu proje öyle sanıldığı gibi sadece ekonomik boyutla ilişkili değildir. İşin ekonomi boyutuyla birlikte kuracağınız sosyal bağ ile de eşleşen okullar arasında bir diyalog kurulması hedefleniyor. Özet olarak lütfen bu konuyu ciddiye alın, eşleştiğiniz okul idareci ve öğretmenleriyle irtibata geçerek, neler yapabileceğiniz konusunda bilgi alışverişinde bulunun. Okulların birbirlerine gidip gelmeleri, neler yapabileceklerini yerinde görmeleri çok zor olmasa gerek. Unutmamamız gereken, hepimizin aynı gemide olduğu ve aynı amaç için çalıştığıdır."

Yapılan açıklamaların ardından toplantıya katılan okul idareci ve öğretmenlerin konuya ilişkin soruları, Rehber Öğretmen Halime Karaca Önel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından yanıtlanırken, proje hakkındaki görüş ve öneriler de toplantı sırasında paylaşıldı.

22-05-201922-05-201922-05-201922-05-2019

Hisarbaşı Hoca Bedrettin Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No6 - 0 (252)512 10 47 0 252 513 1773

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.